Het schip ” Stad Veere II”

Historie

De ” Stad Veere II”  een schip dat gebouwd is voor de RTM voor het vervoer van personen. Het schip is in 1967 gebouwd bij Scheepswerf Peeters.

In is het schip aangekocht en in 1982 teruggekomen naar Veere, waar zij ingezet werd voor Rondvaarten op het Veerse Meer.

Naast het vervoer van personen wordt zij gedurende de zomermaanden ook gebruikt voor het Fietsveer Veere-Kamperland.

Aangezien er de laatste jaren meerdere vragen kwamen om het schip in te zetten voor vistochten, is het schip afgelopen maanden zodanig aangepast, dat er afdoende faciliteiten aanwezig zijn om een ieder een plezierig dagje vissen te bezorgen.

De “Stad Veere II” is een stevig en degelijk gebouwd schip, dat als één van de weinige binnenvaartschepen geschikt is om over de gehele Westerschelde te varen.

 

Kenmerken schip

Het schip heeft zowel een bovendek als een achterdek waar vissers  een goede visplek hebben. Binnen is er afdoende ruimte voor een ieder om te genieten van een kop warme soep of chocomel, naast dat er verschillende consumpties te verkrijgen zijn.

Op het bovendek zijn er bankjes & stoelen aanwezig. Uiteraard is er ook een heren en damen toilet aanwezig.

 

Veiligheid

De “Stad Veere II” wordt elke 4 jaar onderworpen aan een algehele scheepvaartkeuring. Deze keuring betreft een onder water- als een bovenwaterkeuring, waar onder de geïnspecteerd wordt op afdoende aanwezigheid en werkend reddingsmateriaal, reddingsboeien, brandblussers, brandslangen, etc. Zij beschikt over het certificaat Zone 2,3 en 4, waarmee het in elke geval toegestaan is om op alle Zeeuwse Wateren, w.o. Westerschelde en Oosterschelde te varen.

 

 

Hieronder een weergave van het ruime bovendek als het achterdek.

Bovendek Stad Veere IIAchterdek Stad Veere II