Asverstrooiingen

header

Gezelschap
Het is mogelijk met de “Stad Veere II”, voor gezelschappen tot 25 personen, vanuit Vlissingen het as van uw dierbare te verstrooien.

De asverstrooiingsplechtigheid
Door het gebruik van oud maritieme tradities, die bij een zeebegrafenis van kracht waren, maken wij van elke asverstrooiing een gedenkwaardig en onvergetelijk afscheid.

Het schip vaart met de vlag halfstok de Westerschelde op. U heeft de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. Zo kan er een laatste woord gesproken worden of kan er muziek ten gehore worden gebracht. Waarna u de as zelf boven zee uitstrooit of de oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen als bloemengroet aan uw dierbare meegeven.

Daarna vaart het schip een laatste ronde om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt de scheepshoorn of scheepsbel geluid. Vervolgens wordt de vlag in top gehesen en keert het schip terug naar de haven.

Persoonlijk afscheid
U heeft de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. Zo kan er een laatste woord gesproken worden of kan er muziek ten gehore worden gebracht. U kunt bloemen als bloemengroet aan uw dierbare meegeven.